imageΑπάντηση Νίκου Μπουρσινού σε δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα της Λευκάδας»

Κύριε Διευθυντά,

Επειδή στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας σας της 1ης Αυγούστου 2014 (αρ. φύλλου 1296) ο κ. Μάκης Μελάς στην δισέλιδη συνέντευξή του στην Κατερίνα Μεσσήνη με τίτλο «Βρέθηκαν κάποιοι κουστουμάτοι να βάλουν χέρι στην περιουσία του ΤΑΟΛ. Πρόκειται για εταιρεία φάντασμα», με συκοφαντικές εκφράσεις και υπονοούμενα καταφέρεται ευθέως εναντίον μου, σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε αυτή την απάντησή μου:

Κατ’ αρχήν θέλω να ξεκαθαρίσω πως σαν Λευκαδίτης που ζω και δραστηριοποιούμαι στον τόπο μου, αφενός βλέπω με πολλή συμπάθεια τον ιστορικό Συνεταιρισμό των βασανισμένων και συχνά προδομένων αγροτών μας, το ΤΑΟΛ και αφετέρου εύχομαι κι ελπίζω να δω κάποια στιγμή το παρατημένο και ετοιμόρροπο οινοποιείο του Συνεταιρισμού στο Κάστρο να πάψει ν’ αποτελεί όνειδος στην είσοδο του πανέμορφου νησιού μας. Αυτοί οι δυο ήταν αποκλειστικά οι λόγοι που η Εταιρεία μας κι εγώ προσωπικά δεχτήκαμε και εμπλακήκαμε σαν τεχνικοί σύμβουλοι στο έργο : « Αξιοποίηση του Οινοποιείου στη θέση Κάστρο », που πρόσφατα έκανε η διοίκηση του Συνεταιρισμού.

quotes
Ομολογώ πως δεν σκέφτηκα ότι θα στεναχωρούσα τόσο πολύ τον κ. Μελά κι ότι αυτός θα την θεωρούσε ενδεχομένως απειλή για τις δικές του προτιμήσεις κι επιδιώξεις…..

Χωρίς καμιά γνώση και εμπειρία από πολιτικάντηκες δολιχοδρομίες, ομολογώ (εγώ δεν έχω θητεύσει βλέπετε ούτε σε καρέκλες της αυτοδιοίκησης, ούτε σε «αγροτοπατερικές» θέσεις ) δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον απίστευτο υπόγειο πόλεμο συμφερόντων, προσωπικών αντιπαλοτήτων και επιδιώξεων που θα ξεσπούσε και τον οποίο βλέπουμε να μαίνεται αμείλικτος σήμερα! Διαφορετικά, σας διαβεβαιώνω πως θα είχα αποφύγει οποιαδήποτε ανάμειξη… Η έκθεσή μου, της οποίας επιλεκτικά αποσπάσματα αναφέρει ο κ. Μελάς, στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της αναφέρεται αποκλειστικά στις τεχνικές εκτιμήσεις και στις προβλεπόμενες εκ της νομοθεσίας κανόνες που ισχύουν στην περιοχή και πρέπει να εφαρμοσθούν για την αξιοποίηση του ακινήτου του Κάστρου.

Επειδή όμως είχα την «τύχη» να συμμετάσχω σε όλες τις παρουσιάσεις των επενδυτικών προτάσεων, θεώρησα ηθική υποχρέωσή μου να καταθέσω στην τελευταία παράγραφο της έκθεσής μου τις γενικότερες εντυπώσεις και τις εκτιμήσεις που απεκόμισα, ξεκινώντας μάλιστα με τη φράση «αν και ο ρόλος μας είναι καθαρά τεχνικός…», ξεκαθαρίζοντάς δηλαδή προκαταβολικά την θέση μου ο ίδιος και πολύ πριν από τον κ. Μελά…

Όταν συνέτασσα την έκθεση αυτή, που βέβαια δεν δεσμεύει απολύτως κανέναν και μόνο αν θέλει κάποιος την λαβαίνει υπ’ όψη του ( άλλωστε θα γίνει ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του ΤΑΟΛ για την επιλογή του επενδυτή), ομολογώ πως δεν σκέφτηκα ότι θα στεναχωρούσα τόσο πολύ τον κ. Μελά κι ότι αυτός θα την θεωρούσε ενδεχομένως απειλή για τις δικές του προτιμήσεις κι επιδιώξεις. Όπως επίσης, δεν σκέφτηκα ότι μια απλή προσωπική εκτίμηση θα τον ερέθιζε τόσο ώστε να απειλεί πως θα με …καταγγείλει στο Τεχνικό Επιμελητήριο!

Κλείνοντας, αυτό που θέλω να ευχηθώ στο δύσμοιρο ΤΑΟΛ είναι να ξεπεράσει γρήγορα τους σκοπέλους και τους υφάλους των προσωπικών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων και να βρει το δρόμο του προς την ανάπτυξη, με αποκλειστικό στόχο την προκοπή των συνεταιριστών του και την ανάπτυξη του τόπου μας γενικότερα.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Νίκος Β. Μπουρσινός

Πολιτικός Μηχανικός

Για την Εταιρεία

BH DESIGN ENGINEERING O.E