Εκτός από την παραλία των Εγκρεμνών που «εξαφανίστηκε» μετά τον ισχυρό σεισμό της Λευκάδας, και το Πόρτο Κατσίκι…

Η διάσημη και βραβευμένη διεθνώς παραλία έχει θαφτεί κάτω από τόνους χώματος και βράχων. Η ίδια η φύση θα κάνει τη δουλειά της και θα αποκαταστήσει έως το ερχόμενο καλοκαίρι τη δημοφιλή παραλία, όπως και αυτήν των Εγκρεμνών, εκτιμούν οι γεωλόγοι του ΑΠΘ και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, που μετέβησαν στη Λευκάδα τις προηγούμενες μέρες για να αποτυπώσουν τις αστοχίες που προκάλεσε το χτύπημα του Εγκέλαδου, αναφέρει το Έθνος.

ΦΩΤΟ από Εφημερίδα Έθνος
ΦΩΤΟ από Εφημερίδα Έθνος

Οπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, που τράβηξε το Σάββατο ο δρ Τεχνικής Γεωλογίας του ΑΠΘ, Γιώργος Παπαθανασίου, στο Πόρτο Κατσίκι έχει «εξαφανιστεί» σχεδόν στο σύνολό της η αμμώδης ακτή, όπου συρρέουν κατά χιλιάδες το καλοκαίρι Ελληνες και ξένοι παραθεριστές, ενώ το κύμα της θάλασσας σκάει σχεδόν πάνω στις κάθετες αποθέσεις της κατολίσθησης.

Την ίδια ώρα, «βομβαρδισμένο» μοιάζει το μικρό μονοπάτι που έχει διαμορφωθεί στην απέναντι πλευρά του κόλπου για την πρόσβαση των επισκεπτών σε σημείο που εξασφαλίζει υπέροχη θέα στην εντυπωσιακή παραλία. «Η θάλασσα θα κάνει τη δουλειά της τον χειμώνα και θα αποκαταστήσει το τοπίο, όπως κάνει επί χιλιάδες χρόνια. Αυτές οι διεργασίες γίνονται συνεχώς. Οι παραλίες αυτές είναι πανέμορφες και γνωστές παγκοσμίως, ακριβώς επειδή συμβαίνουν εκεί αυτά τα γεωλογικά γεγονότα. Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι πάλι όπως τις ξέρουμε, ίσως με κάποιους επιπλέον βράχους», είπε στο «Εθνος» ο κ. Παπαθανασίου.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος