Η ΟΕΣΒΔΕΝ είναι αντίθετη με το νέο μνημόνιο

Τα μέτρα τα οποία προβλέπονται είναι μέτρα που θα έχουν καθαρά αντιλαϊκό προσανατολισμό, θα συρρικνώνουν την λαϊκή κατανάλωση και θα δυσκολέψουν τα μικρά καταστήματα στην επιβίωσή τους.

(αύξηση προκαταβολής φόρου εισοδήματος – ασφαλιστικό – φορολογικό – αύξηση κόστους διαβίωσης για τους ίδιους τους εμπόρους μέσω αύξησης του ΦΠΑ σε είδη και υπηρεσίες, μια καταιγίδα από αντεργατικά μέτρα που στοχοποιούν τον αυτοαπασχολούμενο ).

Τα μέτρα αυτά σε συνδυασμό με την διατήρηση των μέτρων των προηγούμενων μνημονίων, θα είναι μια καταστροφή για τους μικρομεσαίους εμπόρους.

Η κυβέρνηση υιοθετώντας τις επιταγές των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων και των μονοπωλίων του κλάδου, τάσσεται ανοιχτά απέναντι στον εμπορικό κόσμο της χώρας.

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ποιες κοινωνικές ομάδες έρχονται να εξυπηρετήσουν αυτά τα μέτρα.

Η Ομοσπονδία μας αρνείται να δεχθεί τα αδιέξοδα και τους εκβιαστικούς μονόδρομους που ορθώνει μπροστά μας η κυβέρνηση αλλά και όλοι οι υποστηριχτές μέχρι τώρα αυτής της κατεύθυνσης (Ε.Ε.).

Καταδικάζουμε τη στάση της ΕΣΕΕ και άλλων σωματείων που παράνομα και παράτυπα πήραν θέση πριν το δημοψήφισμα. Η απροκάλυπτη αυτή ενέργειά τους προς χειραγώγηση και αποπροσανατολισμό των μελών των σωματείων είναι καταδικαστέα, μας πεισμώνει, δεν μας πτοεί.

Οι μάσκες έπεσαν!

Καλούμε τους συναδέλφους να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε αυτή την πολιτική.

Σήμερα η διέξοδος για το διεκδικητικό συνδικαλιστικό αγωνιστικό κίνημα, που πιστεύουμε ότι εκφράζει η Ομοσπονδία μας, είναι η συσπείρωση των συναδέλφων στα πρωτοβάθμια σωματεία, η αλλαγή των συσχετισμών σε αγωνιστική κατεύθυνση, η διεκδίκηση για να επανέλθουν όλα αυτά που μας έχουν αφαιρέσει, η διεκδίκηση για να ζήσουμε σύμφωνα με τους σύγχρονους όρους που επιβάλλει μια δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                                    ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ