Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια ενημερωτική ημερίδα για την επέκταση του σήματος «Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας» σε νέους εστιάτορες της Κεφαλονιάς, από το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της Πράξης Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας. Η ημερίδα απευθυνότανσε τοπικούς εστιάτορες και γενικότερα επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, οι οποίοι είχαν παρακολουθήσει τις εξειδικευμένες διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κεφαλονιά από 20 έως 22 Μαρτίου 2015.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στις 2 Απριλίου 2015 στο χώρο του ΤΕΙ στο Αργοστόλι και το λόγο πήραν κατά σειρά οι κκ. Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπλ. Καθηγητής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Αναπλ. Καθηγητής ΕΑΠ, και Ανδρέας Παντελιός, υπεύθυνος της εταιρείας MythosCatering. Ο κύριος Βιτωράτος εστίασε στο ρόλο της ‘’Επτανησιακής διατροφής στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας’’, ενώ ο κύριος Καλαβρουζιώτης ασχολήθηκε με την ‘’Θρεπτική αξία της διατροφής στην ανθρώπινη υγεία’’. Επιπλέον γνωστοποιήθηκαν τα κριτήρια για την απόκτηση του σήματος στους υποψήφιους τοπικούς εστιάτορες και γενικότερα τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης. Απώτερος σκοπός του Σήματος είναι η περαιτέρω ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και η ευρύτερη εφαρμογή της στα τοπικά εστιατόρια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο κλείσιμο της ημερίδας ο κος Παντελιός τόνισε την ανάγκη συνέχισης των συνεργατικών δράσεων του ΤΕΙ με τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, προτείνοντας παράλληλα την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των εστιατόρων αναφορικά με τη χρήση τοπικών υλικών και αναδιάρθρωσης των καταλόγων τους, με στόχο την ανάδειξη των τοπικών συνταγών. Ως επιστέγασμα των παραπάνω τέθηκε και η ιδέα δημιουργίας Λέσχης Κεφαλονίτικης Γαστρονομίας ως πρόσθετος πυλώνας στήριξης του τουριστικού προϊόντος της Κεφαλονιάς.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.