ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Εμπλέκονται συνολικά έξη ημεδαποί

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας υπόθεση διακίνησης φαρμακευτικών σκευασμάτων (χαπιών), που υπάγονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, τα οποία αποτελούσαν προϊόν νομότυπης υπερσυνταγογράφισης.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (4) ημεδαπών ηλικίας από 39 έως 57 ετών, για διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων (χάπια), ενώ στη υπόθεση εμπλέκονται ακόμη δυο ημεδαποί – ιατροί για παράβαση της νομοθεσίας των ναρκωτικών ουσιών, που ρυθμίζει τη διαδικασία χορήγησης αυτών των σκευασμάτων.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, συνελήφθη αρχικά ημεδαπή ιατρός, καθώς όπως διαπιστώθηκε χορήγησε – χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία – φαρμακευτικές ουσίες σε 42χρονη ημεδαπή, η οποία προσποιούταν την ασθενή.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής διερεύνησης της υπόθεση πρόεκυψε ότι, η συλληφθείσα ιατρός και ακόμη ημεδαπός ιατρός, συνταγογραφούσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικών σκευασμάτων, στους τέσσερις ημεδαπούς, τα οποία στη συνέχεια διακινούνταν σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα ιατρεία των δύο ημεδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην πρώτη περίπτωση μία σφραγίδα, τριάντα (30) συνταγολόγια με την ένδειξη «Ειδική Συνταγή Ναρκωτικών» καθώς και το χρηματικό ποσό των (770) ευρώ και στη δεύτερη περίπτωση μία σφραγίδα καθώς και δέκα οχτώ (18) συνταγολόγια, με την ένδειξη «Ειδική Συνταγή Ναρκωτικών»

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας.