Με μια εξαιρετική εκδήλωση, την οποία συνδιοργάνωσαν η ARTηρία και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας, γιορτάστηκε χθες 21 Μαρτίου, η Παγκόσμια Ημέρα της ποίησης στο νησί μας.

Η ιδέα απλή! “5 ποιητές- 5 σημεία”: ένα περίπατος με συναντήσεις ποιητικού λόγου, που έδωσε την ευκαιρία σε όσους παρευρέθηκαν να γιορτάσουν την ποίηση “συν-ακούγοντας”, με τα μάτια του νου και της καρδιάς. Έτσι λοιπόν, περπάτησαν μέσα στην πόλη μας, σε μέρη αγαπημένα.

Πρώτος σταθμός η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας, όπου ακούστηκαν ποιήματα του Νίκου Καρούζου. Αμέσως μετά, στο Ιστορικό Κέντρο Λευκάδιου Χέρν, τιμήθηκε ο ποιητής Μίλτος Σαχτούρης, ενώ ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων του Τάσου Λειβαδίτη στο εκκλησάκι του Άη-Γιάννη. Ο ποιητικός περίπατος έφτασε και στο Ναό του Παντοκράτορα, οπού αναγνώσθηκαν ποιήματα του Νάνου Βαλαωρίτη και η εκδήλωση έκλεισε στον χώρο της ARTηρίας, όπου διαβάστηκαν ποιήματα του Γιάννη Βαρβέρη.

Διάβασαν οι: Βλάχου Ιφιγένεια, Γαζή Δώρα, Γαλανόπουλος Σπύρος, Γούλα Κατερίνα, Κατσούλη Ελένη, Κοταρέλα Όλγα, Μητσιάδη Δέσποινα, Ντούσκα Έφη, Παππά Βιβή, Πλουμιστάκη Πόπη, Σιάνου Λιζολέττα, Φραγκούλης Γιάννης, Ψύλλα Μαρία.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για το πολύ όμορφο ταξίδι στον τόπο μας, μέσα από την ποίηση!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΙΟΥ ΧΕΡΝ

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ: ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗ

ΝΑΝΟΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ: ΝΑΟΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΒΕΡΗΣ: ΑΡΤΗΡΙΑ