Στη διεθνή έκθεση τροφίμων, ποτών, μηχανημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας Detropπου πραγματοποιήθηκε στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης 26/2-1/3, συμμετείχε η περιφέρεια Ιονίων Νήσων με 23 εκθέτες από τα Ιόνια Νησιά που προέβαλαν τα προϊόντα τους σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο 120 τ.μ.

Οι παραγωγοί των νησιών του Ιονίου είχαν μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας της Περιφέρειας τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό κοινό.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΠΙΝ ήταν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Γ. Φοντάνα, τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Π. Δρακουλόγκωνα, τους περιφερειακούς συμβούλους Γ. Κουλούρη, Τζ. Σιγούρος και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΠΙΝ.

Το περίπτερο της περιφέρειας επισκέφθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης και πλήθος κόσμου που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα των Ιονίων.

Ιδιαίτερη νότα στην έκθεση αποτέλεσε παρουσία μελών της Κερκυραϊκής Ένωσης Θεσσαλονίκης «Αγ. Σπυρίδων» με την παραδοσιακή Κερκυραϊκή στολή που ερμήνευσαν επτανησιακές καντάδες.

Εξαιρετικά ικανοποιημένοι οι παραγωγοί

Οι Επτανήσιοι παραγωγοί εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη συμμετοχή της ΠΙΝ στη διεθνή έκθεση Detropπου τους έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν γνωστά στο ευρύ κοινό τα αγροτικά προϊόντα τους όπως το λάδι, το μέλι το κρασί, τη μπύρα, τη τσιτσιμπύρα, τη σταφίδα, τη φακή, τα προϊόντα κουμ κουάτ, γαλακτοκομικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, προϊόντα περιποίησης σώματος, προϊόντα διαίτης και υγείας κ. ά

Υποστηρίζουμε τα προϊόντα της Ιόνιας γης

«Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκφράζει και θα συνεχίζει να εκφράζει την υποστήριξη της στην αξία των προϊόντων της Ιόνιας γης, επεσήμανε ο περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, λαμβάνοντας σειρά πρωτοβουλιών με σκοπό τη διαρκή αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας στην παραγωγική διαδικασία. Παράλληλα η περιφέρεια θα είναι στο πλευρό των παραγωγών που επιθυμούν και προωθούν την αναβάθμιση των προϊόντων τους, ως προϊόντα ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) ή Προιοντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)».

Να σημειωθεί ότι η ΠΙΝ συμμετείχε για 2η φορά σε ένα μήνα σε διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών όπου έλαβαν μέρος δεκάδες παραγωγοί των Ιονίων με τα έξοδα να βαρύνουν εξ ολοκλήρου την περιφέρεια.