Άρθρο του Βουλευτή Λευκάδας Θεόδωρου Σολδάτου.

Τις εκλογές τις χάνουν οι κυβερνήσεις, δεν τις κερδίζει η Αντιπολίτευση…
Ο Γολγοθάς των Μικρομεσαίων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μέτρηση της VPRC, για την εκλογική επιρροή των κομμάτων κατά κοινωνικο-επαγγελματική κατηγορία και πως ψήφισαν οι οικονομικές τάξεις στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, που δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουνίου, στην ηλεκτρονική εφημερίδα Capital.gr.

Από τη μέτρηση προκύπτει ότι η ραχοκοκαλιά της ελεύθερης οικονομίας στην Ελλάδα, δηλαδή οι κατηγορίες των Βιοτεχνών, Επαγγελματιών και μικρών Εμπόρων, καθώς επίσης και των αυτοαπασχολούμενων Αγροτών και Κτηνοτρόφων, έδωσαν προβάδισμα 15 έως 20 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
Για τη μεν πρώτη κατηγορία ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύεται στο 32% έναντι 12,8% για τη Ν.Δ., ενώ για τη δεύτερη κατηγορία ο ΣΥΡΙΖΑ σπάει ρεκόρ με 37,5% έναντι 22,5% για τη Ν.Δ.

Αν στα παραπάνω προστεθεί η συντριπτική διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ της κατηγορίας των Ανέργων, (άνεργοι για πρώτη φορά, 27,3 έναντι 9,1 και άνεργοι που έχουν χάσει τη δουλειά τους, 36,3 έναντι 12,9), θεμελιώνεται αδιαμφισβήτητα η αποτυχία των Υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης, (και Αγροτικής Ανάπτυξης), στον τομέα των μικρομεσαίων βιοτεχνών, επαγγελματιών, εμπόρων, κτηνοτρόφων και αγροτών.

Ολέθριες λοιπόν οι αναφορές στο τρίπτυχο, δίκαιο Φορολογικό Σύστημα, Αναπτυξιακή Πολιτική και συνεπώς βελτίωση του δείκτη απασχόλησης, για τις παραπάνω παραδοσιακές κοινωνικο-επαγγελματικές κατηγορίες, της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας στη πατρίδα μας.

Οι πολίτες που επέλεξαν το ελεύθερο επάγγελμα και τη μικρομεσαία επιχείρηση, απαιτούν από την πολιτεία να σταματήσει να τους αντιμετωπίζει ως πολίτες «περιορισμένων δικαιωμάτων».

Αναζητούν οξυγόνο, από την κατάργηση της διαφορετικής φορολογικής κλίμακας σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες, την κατάργηση της φορολογίας από το πρώτο ευρώ, ζητούν την ίδια έκπτωση με τους υπόλοιπους πολίτες στη συλλογή αποδείξεων.

Θέλουν να αναπνεύσουν, ρυθμίζοντας με ρεαλιστικές προϋποθέσεις τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά τους ταμεία, (αποτέλεσμα των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών) και να μην είναι εκτεθειμένοι στις καταγγελίες κάθε «χαρατζίδη», υφιστάμενοι έναν απίστευτο προσωπικό, οικογενειακό και περιουσιακό Γολγοθά.
Όταν κάνουν αυτοπεραίωση, να μην υποβάλλονται όποτε επιθυμεί η πολιτεία σε εκ νέου γενική φορολογική περαίωση, καταβάλλοντας επιπρόσθετα ποσά.
Η πολιτεία οφείλει να θεμελιώσει μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης και να μην εκμεταλλεύεται την αδυναμία τους να απεργήσουν και να διαδηλώσουν, κλείνοντας τις δουλειές τους και τους δρόμους. Να σταματήσει η αντιμετώπισή τους, ως εκ προοιμίου «φοροκλεπτών» και οιονεί «απατεώνων».

quotes

Aπαιτείται η αξιοποίηση στα νευραλγικά κυβερνητικά πόστα, φωτισμένων ανθρώπων της αγοράς.

Για να υπάρξει μια νέα αφετηρία, στην αναπτυξιακή προοπτική των προαναφερθεισών επαγγελματικών κατηγοριών και επομένως στην αναπτυξιακή προοπτική της πατρίδας, απαιτείται η αξιοποίηση στα νευραλγικά κυβερνητικά πόστα, φωτισμένων ανθρώπων της αγοράς. Για να υπάρξει μια νέα αφετηρία, στην αναπτυξιακή προοπτική των προαναφερθεισών επαγγελματικών κατηγοριών και επομένως στην αναπτυξιακή προοπτική της πατρίδας, απαιτείται η αξιοποίηση στα νευραλγικά κυβερνητικά πόστα, φωτισμένων ανθρώπων της αγοράς.

Η λογική της αξιοποίησης πολιτικών προσώπων, οι οποίοι έχουν μεσάνυκτα για τις συνθήκες που επικρατούν στην ελεύθερη αγορά της μικρομεσαίας επιχείρησης και του πρωτογενή τομέα, καθώς επίσης και των «καθηγητών» ή όποιων άλλων καρεκλοκενταύρων, οι οποίοι δε διαθέτουν την απαιτούμενη βιωματική κυρίως γνώση, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα που για να ανατραπούν απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις.

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει αξιόπιστη πρόταση, δεν εμπόδισε τους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα, να δώσουν συντριπτική υπεροχή στο κόμμα του Τσίπρα, παρά τις ιδεολογικοπολιτικές τους καταβολές. Γιατί όπως υποστήριξε ο Ελληνοκαναδός πολιτικός, συγγραφέας και βετεράνος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, Φίλιππος Τσιγάντες, στο βιβλίο του «Εξουσία και Απληστία», τις εκλογές στις Κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες δεν τις κερδίζει η Αντιπολίτευση.

Τις εκλογές τις χάνουν οι κυβερνήσεις. Και στην περίπτωση που χαθούν οι εκλογές στην κρίσιμη περίπτωση της Ελλάδας, το τιμόνι της διακυβέρνησης θα αναλάβουν οι αντίστοιχοι εκείνων που στην Αργεντινή έφυγαν με ελικόπτερο, αφήνοντας πίσω τους καμένη γη.