Ενόψει της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, όλες οι περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα καταχωρούν τα αποτελέσματα των εκλογών στο ενιαίο σύστημα, το οποίο, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΠΙΝ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό του φορέα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εμφανίζει τα αποτελέσματα των εκλογών σε πραγματικό χρόνο και με ποικίλα σχεδιαγράμματα (μπάρες, πίτες, κλπ.), προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες πληροφόρησης όλων των ενδιαφερομένων. Τα επίπεδα εμφάνισης και εκτύπωσης αντιστοιχούν στη γεωγραφική κατανομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των κομμάτων για το σύνολο της γεωγραφικής επικράτειας της Περιφέρειας, αλλά και ανά περιφερειακή ενότητα, δήμο, δημοτική ενότητα, δημοτική – τοπική κοινότητα, εκλογικό κέντρο. Το σύστημα παρέχει, επίσης, τη δυνατότητα εμφάνισης και συγκριτικών αποτελεσμάτων με εκείνα των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου 2012.

Το πρόγραμμα είναι δικτυακά προσβάσιμο από την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (www.pin.gov.gr), επιλέγοντας τον αντίστοιχο υπερσύνδεσμο (link) που εμφανίζεται στην κεντρική σελίδα.