Λίγες ώρες μετά το δυνατό φιλικό ματς στην Πάτρα με αντίπαλο τον Απόλλωνα και περίπου δύο 24ωρα πριν το σημαντικό εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην πρωτοπόρο Καβάλα, ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε στο lefkadaweb.gr για τα συμπεράσματα που απεκόμισε και την προσπάθεια των παικτών στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο ματς του Σαββάτου που θα είναι το πρώτο επίσημο της Δόξας μετά από διάστημα 35 ημερών. Ο προπονητής της Δόξας υπογράμμισε την ανάγκη της παρουσίας των φιλάθλων της ομάδας στο Κλειστό Γυμναστήριο και σχολίασε την απουσία του Μπάμπη Μουρατίδη για ένα και πλέον μήνα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις εξαιτίας του κατάγματος κόπωσης στο μετατάρσιο.
Για το ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας: “Ήταν ένα δυνατό τεστ, με μία ομάδα υψηλού επιπέδου, που έχει κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στην φιλοσοφία της Καβάλας, κυρίως στην αμυντική λειτουργία. Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι μετά τον μικρό κύκλο των τριών φιλικών που δώσαμε και που είχαν διπλό στόχο. Πρώτος στόχος ήταν να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της διακοπής και ο δεύτερος στόχος να περάσουμε στοιχεία και αρχές της φιλοσοφίας μας. Με βάση αυτούς τους δύο στόχους υπάρχει ικανοποίηση γιατί είδαμε να περνάνε σε μεγάλο βαθμό αυτά που θέλουμε”.
Για το αν η λειτουργία της ομάδας ήταν καλή τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά: “Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και πάντα στόχο έχουμε να βελτιωνόμαστε μέσα από κάθε προπόνηση, από κάθε φιλικό και επίσημο παιχνίδι, να εντοπίζουμε λάθη και αδυναμίες και να διορθωνόμαστε για την συνέχεια. Υπό αυτό το πρίσμα ήταν ένα καλό φιλικό”.
Για το ματς με την Καβάλα και το αν θα το χαρακτήριζε ντέρμπι: “Δεν θα χαρακτήριζα αποκλειστικά το ματς αυτό ντέρμπι, γιατί για εμάς όλα είναι ντέρμπι. Η φιλοσοφία μας είναι να αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς σαν τελικούς, εδώ που έχουμε φτάσει, σε αυτή την χρονική στιγμή που βρισκόμαστε και όπως είναι διαμορφωμένη η βαθμολογία. Δεν έχουμε τα περιθώρια και την πολυτέλεια να αντιμετωπίζουμε κάποια ματς ως πιο εύκολα από κάποια άλλα. Το στοιχείο που κάνει το ματς ιδιαίτερο είναι ότι αντιμετωπίζουμε τον πρωτοπόρο. Παίζεις με μία ομάδα που είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, διαθέτει ένα εξαιρετικό ρόστερ, με ταλέντο και εμπειρία κυρίως όσον αφορά την διαχείριση των δύσκολων παιχνιδιών και του στόχου του πρωταθλητισμού και με έναν προπονητή που ξέρει πολύ καλά την κατηγορία”.

kerkida kleisto
Για το αν του “λύνει τα χέρια” το υψηλό κίνητρο που έχουν οι παίκτες για το ματς: “Το κίνητρο προσπαθούμε να το διατηρούμε υψηλό σε κάθε ματς, κάθε Σάββατο. Η ιδιαιτερότητα του ματς, το ότι παίζουμε με τον πρωτοπόρο, σαφώς και δίνει ένα κίνητρο παραπάνω στα παιδιά αφενός και αφετέρου παίζεις με μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο με τον δικό σου”.
Για το που κρίνονται τέτοια ματς: “Είναι ματς αποφασιστικότητας και καθαρού μυαλού. Αυτά είναι τα στοιχεία που θέλουμε, συν την βοήθεια της έδρας. Θα χρειαστούμε τον κόσμο της Λευκάδας και τον θέλουμε πιο θερμό από ποτέ”.
Για την απώλεια του Μουρατίδη: “Κάθε απώλεια έχει τις αρνητικές της συνέπειες στην ομάδα. Είναι ένα δυσάρεστο γεγονός γιατί ο Μπάμπης είναι ένα παιδί που διακρίνεται για την θέληση και το πάθος του, είναι ένας παίκτης ομάδας, παίκτης προπονητή. Θα μας λείψει αυτό το στοιχείο, αλλά θα μάθουμε να ζούμε και να παίζουμε το επόμενο διάστημα χωρίς αυτόν”.