Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκάδα. Η αίθουσα εκδηλώσεων γέμισε από κόσμο, στελέχη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόντες ήταν και Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Δρακονταειδής και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μάρκος Νικητάκης, Θανάσης Περδικάρης και Κώστας Σέρβος.

IMG_1170

Μετά από μια σύντομη εισήγηση, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας κ. Πάνος Φατούρος, παρουσίασε τους τρεις υποψήφιους, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους για τα βιογραφικά τους. Αμέσως μετά, ακολούθησαν οι ομιλίες των υποψήφιων βουλευτών, κ. Σταύρου Γρηγόρη, κ. Χρήστου Παπαδόπουλου και κ. Δάφνης – Αικατερίνης Σφέτσα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ: “Η ελπίδα έρχεται και έρχεται με τον ΣΥΡΙΖΑ”IMG_1181

Κατά την ομιλία του ο κ. Γρηγόρης ανέφερε πως: Βρισκόμαστε στο σημείο που για πρώτη φορά μία δύναμη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας. Μία ιστορική καμπή που εκφράζεται από το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ΄Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ΄. Πράγματι ανατέλλει η ελπίδα σε ένα λαό καθημαγμένο, εξουθενωμένο, ταπεινωμένο από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων της τελευταίας τετραετίας, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, Πικραμένου και της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, που με έξωθεν εντολές της Τρόικας του ΔΝΤ και της ΕΚΤ και κατά εξωθεσμικό τρόπο, εφάρμοσαν τον πιο ακραίο νεοφιλελευθερισμό, πειραματιζόμενοι και ασελγώντας πάνω στον Ελληνικό λαό με στόχο το βίαιο κοινωνικό μετασχηματισμό και τη διάλυση κάθε κοινωνικής δομής όπως την ξέραμε μέχρι τώρα με τελικό στόχο τον κοινωνικό και οικονομικό εξανδραποδισμό που οδήγησε το 40% του Ελληνικού λαού κάτω από το όριο της φτώχειας, τη διάλυση των κοινωνικών δομών, των δομών Υγείας και Παιδείας τη μετανάστευση του πνευματικού δυναμικού της χώρας την εξαθλίωση των εργαζομένων μέσα από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τη μετατροπή της πατρίδας μας σε αποικία χρέους.”

Ο ίδιος, τόνισε στη συνέχεια: “Γι αυτά τα κατορθώματά του, το άθλιο δίδυμο Σαμαρά- Βενιζέλου ζητάει από τον ελληνικό λαό την επιβράβευση διά της ψήφου. Ο λαός μας όμως θα τους δώσει την απάντηση του στις 25 του Γενάρη, η δε αμείλικτη Ιστορία θα τους καταγράψει στις πιο μαύρες σελίδες της ρίχνοντας τους στα σκουπίδια της.”

Κλείνοντας, ο κ. Γρηγόρης είπε: “Η ελπίδα έρχεται, και έρχεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους 4 πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που είναι συγχρόνως και η ελπίδα του Ευρωπαϊκού Νότου η ελπίδα της Ευρώπης

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: “Ζητάμε από τους πολίτες της Λευκάδας, όπως και τον Μάη έτσι και στις 25 Γενάρη να μας αναδείξουν πρώτη δύναμη με διαφορά στη Λευκάδα”IMG_1184

Ακολούθως, το λόγο είχε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: Στις 25 γυρίζουμε σελίδα. Σταματάμε την καταστροφή της πατρίδας μας, δίνουμε ξανά ελπίδα στον Ελληνικό λαό, αρχίζουμε να γράφουμε την ιστορία της ανόρθωσης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Κάνουμε τα μνημόνια και την τρόικα παρελθόν. Καταργούμε τους εφαρμοστικούς τους νόμους, επαναδιαπραγματευόμαστε τις δανειακές συμβάσεις με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,κυβέρνηση της Αριστεράς.”

Αναφερόμενος, δε, στα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΗΔΙΣΟ, διερωτήθηκε: Ποια είναι η πρόοδος που ευαγγελίζονται; Η κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, των μισθών και συντάξεων και ο εργασιακός μεσαίωνας που έφθασε η χώρα, που την κάνουν αποικία χρέους;”

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος, απευθυνόμενος στους πολίτες της Λευκάδας, ζήτησε την στήριξή τους: “Για να μην υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος μας, ζητάμε την μέγιστη δυνατή λαϊκή στήριξη, ζητάμε δυνατή λαϊκή πλειοψηφία. Ζητάμε από τους πολίτες της Λευκάδας, όπως και τον Μάη έτσι και στις 25 Γενάρη να μας αναδείξουν πρώτη δύναμη με διαφορά στη Λευκάδα. Καλούμε όλους και όλες να συμβάλουν κάθε μέρα παντού στο στόχο αυτό. Η ανατροπή και η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη δύναμη και στη Λευκάδα να γίνει υπόθεση της κοινωνίας.”.

ΔΑΦΝΗ – ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΦΕΤΣΑ: “25 Γενάρη αυτοδύναμη κυβέρνηση της Αριστεράς, αυτοδύναμη κυβέρνηση του λαού, έδρα στη Λευκάδα, πορεία προς το μέλλον”IMG_1192

Η υποψήφια βουλευτής κ. Σφέτσα κατά την ομιλία της θέλησε να ευχαριστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας που την συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτιά του και έτσι μπορεί από την ιδιαίτερη πατρίδα της να δώσει αυτό τον αγώνα, Έναν αγώνα που δεν έχει να κάνει με μια ακόμα εκλογική διαδικασία. Γιατί στις 25 Ιανουαρίου δεν καλούμαστε απλώς να ψηφίσουμε. Καλούμαστε να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή, να γράψουμε Ιστορία.”

Στις 25 Ιανουαρίου τελειώνουμε με τους σκηνοθέτες αυτής της τραγωδίας, τελειώνουμε με τους ανθρώπους εκείνους που με ύφος καθόλα σοβαρό, με κοστούμια και γραβάτες, με τους σοφέρ τους, αλλά και τις καταθέσεις τους στην Ελβετία απαίτησαν από εμάς να κάνουμε θυσίες και να ζήσουμε με λιγότερα, ενώ αυτοί συνεχίζουν ακόμη σήμερα να περνούν ζωή χαρισάμενη. Στις 25 Ιανουαρίου καλούμαστε, λοιπόν, να γράψουμε Ιστορία, να αφήσουμε στο παρελθόν το πολιτικό προσωπικό που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας 40 χρόνια τώρα και που μας οδήγησε στα βράχια. Μόνο που θα φύγουν θα είναι μια πρώτη ανάσα για την κοινωνία, τον κόσμο της εργασίας, τη νέα γενιά.”, συνέχισε η ίδια, ενώ εξήγησε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διαφέρει: Ξεκινάμε από μια καλή αφετηρία: το γεγονός ότι δεν κυβερνήσαμε 40 χρόνια, δεν διακινήθηκαν στα δικά μας γραφεία σακούλες μαύρου πολιτικού χρήματος, δεν κάναμε και δεν κάνουμε παρέα με χρεοκοπημένους τραπεζίτες, καναλάρχες, μεγαλοκατασκευαστές (ακούγονται πολλοί αλλά συχνά είναι ένα και το αυτό πρόσωπο), δεν είχαμε συναλλαγές εμείς με τη Siemens

Τέλος, η κ. Σφέτσα τόνισε: “Δεν εφησυχάζουμε, δεν την ψωνίζουμε, είμαστε όμως πολύ αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε την μεγάλη αλλαγή που έχουμε ανάγκη. Και θα την πετύχουμε όλοι μαζί, από το υπουργικό συμβούλιο, τους βουλευτές μέχρι τον κάθε πολίτη. Γιατί όλοι οφείλουμε να γίνουμε φορείς της αλλαγής και να αφήσουμε τις πρακτικές του παρελθόντος, τόσο τη μεγάλη όσο και τη μικρή διαφθορά, εκεί που ανήκουν: στο παρελθόν. 25 Γενάρη αυτοδύναμη κυβέρνηση της Αριστεράς, αυτοδύναμη κυβέρνηση του λαού, έδρα στη Λευκάδα, πορεία προς το μέλλον!”

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το όλο βίντεο από την εκδήλωση: