** Στην άκρη μπαίνουν για λίγο τα τραπουλόχαρτα, αφού οι παίκτες των ομάδων της Α’ Κατηγορίας καλωπίζουν τα παπούτσια τους για την διεξαγωγή της 15η αγωνιστικής που βρίσκεται προ των πυλών. Όλα αυτά βέβαια, λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, κατά την διάρκεια της οποίας αναμένονται εκπλήξεις.
** Προπονητής ομάδας της Λευκάδας, το πρωί της Τετάρτης φρόντισε να πει τα… κάλαντα σε ποδοσφαιριστή του μέσω της κινητής τηλεφωνίας. Μαζί με το “…πάει ο παλιός ο χρόνος”, ο παίκτης άκουσε από την άλλη άκρη της γραμμής και την φράση “δεν θέλω να σε χάσω”, η οποία, όμως, δεν δείχνει αρκετή για να τον μεταπείσει. Αν ο παίκτης επιμείνει στην απόφασή του, τότε ορισμένοι θα πρέπει να προετοιμάζονται για την μεγάλη… μετακόμιση του Ιανουαρίου.

** Το ότι ο Γιάννης Γεωργάκης δεν αγωνίζεται με την φανέλα του Παλλευκάδιου, το ξέρετε όλοι. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι πέρασε από φωτογραφείο, κάτι που σημαίνει ότι η… φάτσα του σύντομα θα βρίσκεται κολλημένη με συρραπτικό στην αίτηση μεταβολών. Οσονούπω ελεύθερος λοιπόν, ο πολυθεσίτης παίκτης, ο οποίος συγκαταλέγεται στα “βαριά” ονόματα του μεταγραφικού παζαριού του Ιανουαρίου.
** Προς υλοποίηση βαίνει σιγά σιγά ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Νίκου Βέκιου. Οι διοικούντες το Καναλάκι έχουν ήδη αποσπάσει το πρώτο “OK” από ποδοσφαιριστή που αποτελεί εισήγηση του έμπειρου κόουτς, μάλιστα ο εν λόγω παίκτης που προέρχεται από άλλη ομάδα της Α’ Κατηγορίας, έχει βρεθεί και έχει προπονηθεί στο προπονητικό κέντρο του Αχέροντα, στο Καστρί.
** Όποιος νομίζει ότι ο Αχέρων θα περιοριστεί στην παραπάνω κίνηση, απλά… γελιέται. Στο Καναλάκι γίνεται λόγος για τρεις ακόμη μεταγραφές ουσίας, δύο εκ των οποίων θα προέρχονται από τα γήπεδα της Γ’ Εθνικής. Ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα, κάτι που θα γίνει μετά την άφιξη του προέδρου από τα… ξένα.
** Μετά την “εγκατάσταση” του νέου προπονητή στον Α.Ο. Καρυάς, θα γίνουν γνωστές και οι πρώτες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Παίκτης της νέας ομάδας του Κυριάκου Παπαδόπουλου πρέπει να θεωρείται ο Σπύρος Βλάχος που πέρυσι είχε το δελτίο του στις Ελπίδες, ενώ αν ευοδωθούν οι συζητήσεις, θα τον ακολουθήσει και παίκτης που ανήκει στο ρόστερ του Τηλυκράτη και ο οποίος είχε ελάχιστες παρουσίες στο πρώτο μισό της σεζόν.
** Στο ψάξιμο του παίκτη εκείνου που θα ηγηθεί της επίθεσής του βρίσκεται ο Παλλευκάδιος. Στην λίστα των ονομάτων συμπεριλαμβάνονται ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε σωματεία εκτός νησιού (σύμφωνα με πληροφορίες, δύο εξ αυτών φοράνε φανέλες ομάδων Γ’ Εθνικής), με κάποιους εκ των οποίων υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας. Οι σκέψεις πάντως για την απόκτηση παίκτη που θα αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας, αλλά θα μπορεί να δίνει βοήθειες και ως αμυντικός χαφ, είναι όλο και περισσότερες, μετά τις πληροφορίες που υπάρχουν και θέλουν αμυντικό παίκτη να εμφανίζει τάσεις φυγής.
** Αποχαιρέτησε τους Ίωνες Αγ. Νικολάου, ο Κώστας Κουντούρης, έτσι στην αυγή του νέου έτους βρίσκεται στην αναζήτηση ομάδας. Το πρώτο ματς εντός του 2015 πρόκειται να βρει τους Ίωνες με νέο προπονητή στον πάγκο.
** Ένας από τους άτυχους παίκτες της φετινής σεζόν είναι ο Νίκος Κολλόκας του Απόλλωνα Νότιας Λευκάδας. Η βαριά θλάση που κληρονόμησε στις αρχές της χρονιάς (έχει παίξει μόλις δύο 90λεπτα) άφησε κατάλοιπα, γεγονός που οδήγησε σε υποτροπή που δείχνει ικανή να τον αφήσει εκτός για ένα ακόμη δίμηνο. Μια χαμένη χρονιά για τον δεξιοπόδαρο μέσο, η απώλεια του οποίου έχει φέρει παρενέργειες στο παιχνίδι της ομάδας του Τάκη Μεϊντάνη.
** Ποιος είναι ο εν ενεργεία διαιτητής που έχει δεχτεί πρόταση από νεοσύστατο κόμμα για να είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές;
** Η χαρά για την άνοδο έχει δώσει την θέση της στην πίκρα της… διάλυσης. Ο λόγος για τα Παλιάμπελα, που η μη παρουσία τους στο ματς με το Καναλάκι θα οδηγήσει στην οριστική αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΣ Παλιαμπέλων που ιδρύθηκε το 1976 και αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, σταματάει την λειτουργία του -για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια- λόγω διοικητικών προβλημάτων. Ας ελπίσουμε το… διάλειμμα να είναι μικρό για τον ιστορικό ΠΑΣ και σύντομα -στο νέο πρωτάθλημα- να βρεθεί και πάλι στα γήπεδα.