Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής με θέμα «Οι Γέφυρες του Κόσμου» μαθητών της Λευκάδας και της αδελφοποιημένης με το νησί μας πόλης Σιντζούκου του Τόκυο Ιαπωνίας.

Η έκθεση διοργανώνεται ανελλιπώς και στις δύο αδελφοποιημένες πόλεις τα τελευταία 24 χρόνια και είναι ενταγμένη στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών για την προσέγγιση, την αλληλοκατανόηση, τον αλληλοσεβασμό, την ειρήνη και τη φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς.

Στην αντίστοιχη έκθεση στο Σιντζούκου συμμετέχουν με έργα ζωγραφικής και καλλιγραφίες τόσο οι μαθητές των σχολείων της Λευκάδας με 50 προεπιλεγμένα έργα, όσο και μαθητές από το Σιντζούκου και τις άλλες αδελφοποιημένες με αυτό πόλεις.

Την έκθεση που λειτουργεί στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, στον προθάλαμο της Λευκαδιακής Δημοτικής Πινακοθήκης, επιμελήθηκε η κ. Θεοδώρα Γεωργάκη.

Την ίδια μέρα έγινε από τον Αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Σπύρο Αρβανίτη, στην κατάμεστη από μαθητές και γονείς αίθουσα συνεδριάσεων στον πάνω όροφο, η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων στους μαθητές που συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση. Απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα τόσο από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας στους μαθητές που είχαν στείλει μέχρι τον Απρίλη του τρέχοντος έτους τα έργα τους, τα οποία και εκτίθενται στην έκθεση, όσο και από την πόλη Σιντζούκου (Foundation for Creation of Future) στους μαθητές που είχαν σταλεί πέρυσι έργα τους και είχαν εκτεθεί σε αντίστοιχη έκθεση στην πόλη αυτή. Φέτος απεστάλησαν επίσης 50 ζωγραφικά έργα μαθητών του νησιού μας, για τα οποία θα απονεμηθούν όμως του χρόνου τα αναμνηστικά διπλώματα.

Ο κ. Σπύρος Αρβανίτης, ευχαρίστησε εκ μέρους του Π.Κ τους νεαρούς μαθητές και μαθήτριες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και δέχτηκαν να ζωγραφίσουν έργα για την φετινή έκθεση. Ευχαρίστησε επίσης θερμά και την υπάλληλο του Π.Κ υπεύθυνη για τις αίθουσες τέχνης και πινακοθήκης, κ. Θεοδώρα Γεωργάκη, που επιμελήθηκε το στήσιμο και της φετινής της έκθεσης. αλλά και για την ολική της συμβολή και προσφορά στα 28 χρόνια, που από το συγκεκριμένο πόστο, με πραγματικό ζήλο και διάθεση προσφοράς, κατέθεσε την ψυχή της στην επιμέλεια των εκθέσεων, που όλα αυτά τα χρόνια διοργάνωσε το Π.Κ Η Θεοδώρα Γεωργάκη βγαίνει στη σύνταξη από 1-12-2014 και το κενό που αφήνει μας προβληματίζει βαθύτατα… ανέφερε ο κ. Αρβανίτης και συμπλήρωσε: Θεοδώρα ελπίζουμε και προσδοκούμε, τόσον εγώ όσο και ο κ. Βασίλης Προδρομίτης, μέλος του Δ.Σ του Π.Κ και Έφορος Αιθουσών Τέχνης και Πινακοθήκης, στην βοήθειά σου και συμπαράστασή σου και από τη θέση της συνταξιούχου, λόγω της πολύτιμης πείρας που διαθέτεις.

Θερμές ευχαριστίες επίσης εξέφρασε στις εθελόντριες, κα Χαρά Χήτα και κα Ανθούλα Γουρζή, που επιμελήθηκαν τα εδέσματα που προσφέρθηκαν.

Ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων από τον Έφορο Αιθουσών Τέχνης και Πινακοθήκης κ. Βασίλη Προδρομίτη, στους μαθητές που είχαν στείλει μέχρι τον Απρίλη του τρέχοντος έτους 2014 τα έργα τους, τα οποία και εκτίθενται στην έκθεση, όσο και από την πόλη Σιντζούκου (Foundation for Creation of Future) στους μαθητές που είχαν σταλεί πέρυσι (2013) έργα τους και είχαν εκτεθεί σε αντίστοιχη έκθεση στην πόλη αυτή.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από ώρα 10:00 έως και ώρα 13:00, μέχρι και την Παρασκευή 19Δεκεμβρίου 2014.

Από το Πνευματικό Κέντρο

του Δήμου Λευκάδας